Cauciucuri de iarna pe timp de vara, economie sau nu?Economia de piata in care traim obliga mediul de afaceri sa progreseze. De pe urma acestei competivitati existente in momentul de fata in economia de piata cel mai mult are de castigat clientul.

Acest castig vine de pe urma dorintei mediului de afaceri de a satisface dorintele clientilor atrgandu-i astfel de partea lor.

Aceasta dorinta de satisfacere a nevoilor clientilor se manifesta in orice domeniu de activitate, insa din punctul meu de vedere acest lucru se vede cel mai bine in domeniul industriei auto. De ce zic acest lucru? Pentru ca industria auto face eforturi uriase de a a-si multumi clientii. Insa cateodata aceste eforturi pot fi  in zadar, culmea din vina clientilor.

Si daca tot am pomenit despre industria auto, haideti sa vedem cum se pun singuri in pericol utilizatorii de autovehicule, in ciuda incercarilor constructorilor de autovehicule de a mari gradul de siguranta oferit utilizatorilor de autovehicule.

itgstore.ro

Asa cum ziceam, constructorii de masini incearca in permanenta sa imbunatateasca gradul de siguranta oferit de catre masini, insa acest grad de siguranta depinde intr-o mare masura si de modul in care este utilizat autovehiculul.

Cauciucurile reprezinta una din cele mai importante componente de siguranta a masinii, fie ca vorbim despre cauciucuri de vara sau cauciucuri de iarna . Utilizarea gresita a cauciucurilor influenteaza intr-o mare proportie randamentul si siguranta de care se bucura acea masina.

Ce inseamna utilizarea gresita a cauciucurilor va intrebati nu-i asa? Pai folosirea de cauciucuri de vara pe timp de iarna, sau folosirea cauciucurilor de iarna pe timp de vara, precum si utilizarea cauciucurilor cu un grad ridicat de uzura. Chiar daca va suna destul de ciudat utilizarea anvelopelor de iarna pe timp de vara, sa stiti ca acest lucru se intampla din ce in ce mai des in tara noastra.

Mai ales in ultimii doi ani, de cand s-a introdus obligativitatea echiparii masinii cu cauciucuri de iarna pe timp de iarna. De cand s-a introdus aceasta lege procentul celor care folosesc anvelope de iarna si pe timp de vara s-a ridicat la aproximativ 15%! O cifra care ar trebui sa traga un semnal de alarma, avand in vedere gravitatea acestui lucru.

Probabil ca majoritatea celor care folosesc anvelopele de iarna si pe timpul verii considera ca in acest fel fac o economie, fara a realiza pericolul la care se expun utilizand acest gen de anvelope pe timpul verii. Pentru cei care inca nu realizeaza de ce nu este bine sa folosesti cauciucuri de iarna pe timp de vara o sa prezint pe scurt in cele ce urmeaza cateva argumente foarte solide dupa parerea mea.

Studiile efectuate in acest sens au demonstrat ca un autoturism echipat cu cauciucuri de iarna franeaza in timpul verii la o distanta de 2,5 m departare in comparatie cu un autoturism echipat cu cauciucuri de vara. Din pacate este o distanta care de cele mai multe ori face diferenta intre viata si moarte!

Deoarece anvelopa de iarna este special gandita pentru gheata si zapada nu reuseste sa indeparteze apa de pe asfalt la fel de bine ca o anvelopa de vara. Din acest motiv ai toate sansele sa simti acvaplanarea la 50-60 km/h, si nu la 90 km/h cum se intampla de obicei in cazul anvelopelor de vara. Din nou un risc de accident care poate fi prevenit prin utilizarea de anvelope specifice anotimpului .

Acestea sunt doar doua din cele mai importante argumente prin care sper eu ca v-am facut s-a va ganditi de doua ori inainte de a rula cu o masina echipata necorespunzator. In cazul in care nu ai reusit pana acum sa iti echipezi masina cu cauciucuri de vara, ori esti in cautarea unor cauciucuri de iarna iti recomand accesarea site-ului www.anvelomag.com pentru anvelope a-z .


Alte stiri actuale :

vtamobile.ro

1. Preparatorul Brabus “abrutizează” noul Mercedes S Class 2014
2. Pirelli nu are contracte pentru pneuri cu constructorii din WRC
3. Noua generaţie Porsche Panamera vine cu anvelope noi Michelin
4. Pirelli prezintă ST:01 BASE, noua anvelopă pentru remorci şi semi-remorci
5. Producatorul de anvelope Continental se extinde in Romania
6. Noi informatii oficiale despre BMW i8. Poate parcurge 35 km cu emisii zero si atinge 100 km/h in 4,5 secunde
7. Continental a lansat tehnologia ContiSilent, care dimineaza cu pana la 9 dB zgomotul la rulare al masinilor

Be Sociable, Share!